Junior consultant Projectbeheersing – Project Management van infrastructurele projecten

Wil jij je als junior consultant binnen no-time ontwikkelen tot ervaren en deskundige consultant of projectmanager? Werk je graag aan ingewikkelde vraagstukken met een maatschappelijke impact bij opdrachtgevers die er toe doen? En word je graag in het diepe gegooid met eigen verantwoordelijkheid? Lees dan gauw meer over de functie van junior consultant Projectbeheersing – Projectmanagement van infrastructurele projecten.

Beheersing van infrastructurele projecten
Het is een grote uitdaging om grote infrastructurele projecten uit te voeren binnen het budget en mijlpalen. Berichten over projecten die langer duren of duurder uitvallen komen regelmatig in de media. Een bekend voorbeeld hiervan is de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Bij de start van de aanleg van de Noord/Zuidlijn in 2002 lag de geplande opleverdatum in 2011 en waren de geraamde kosten 1,4 miljard euro. Uiteindelijk is de Noord/Zuidlijn pas in 2018 gaan rijden en heeft het project in totaal 3,1 miljard euro gekost. Een recenter voorbeeld is de – nog lopende – renovatie van de Afsluitdijk. De renovatie hier van gaat naar verwachting zeker drie jaar langer duren dan op voorhand gepland en ook de kosten vallen fors hoger uit dan geraamd.

Overschrijdingen van de planning en de budgetten van infrastructurele projecten hebben verschillende negatieve maatschappelijke effecten. Door vertraging kan bijvoorbeeld de mobiliteit van reizigers beperkt worden of hebben omwonenden van bouwwerkzaamheden langer last van hinder. Daarnaast houden financiële overschrijdingen vaak in dat er meer publiek geld (van ‘de belastingbetaler’) nodig is en de verantwoordelijk wethouder of minister ziet zich in sommige gevallen genoodzaakt een project te stoppen of zelf op te stappen.

Het is dus van belang om actief te sturen op het volgens planning en raming realiseren van infrastructurele projecten, oftewel deze projecten in control te houden. De beheersing van deze projecten is een complexe en steeds veranderende uitdaging waarbij techniek, contractering, politiek en maatschappelijke veranderingen een rol spelen.

Rol
Als junior consultant Projectbeheersing bij infrastructurele projecten maak je onderdeel uit van onze werkmaatschappij Infrastructuur, Gebiedsontwikkeling en Mobiliteit. In een interdisciplinair team werk je aan complexe vraagstukken op het gebied van projectmanagement zoals de beheersing van financiën, risico’s en planning.

Op het gebied van projectmanagement kan je je ontwikkelen binnen het team van projectbeheersing en doorgroeien naar de rol van manager projectbeheersing. Je werkt in deze rol in een team aan de beheersing van infrastructurele projecten.

Binnen je rol als adviseur voer je audits en evaluaties uit op infrastructurele projecten en werk je aan complexe vraagstukken als ‘wat zijn redenen dat de kosten van project X veel hoger zijn uitgevallen dan geraamd?’. ‘Wat zijn aanleidingen tot grote vertragingen?’ en ‘hoe zijn grote tegenvallers tijdig waar te nemen en te voorkomen?’ In een interdisciplinair team onderzoek je dan zowel de ontwikkeling in kosten, tijd en scope, als de aansturing en bestuurlijke kant van het project.

Daarnaast krijg je binnen AT Osborne alle mogelijkheden om jezelf breed te ontwikkelen op het gebied van projectmanagement. Wil je je zelf meer verdiepen in bijvoorbeeld de bestuurlijke- of contractuele kant van projecten? Wij bieden hiervoor alle ruimte aan onze adviseurs!

Wil jij zelf meer lezen over onze huidige werkzaamheden binnen de projectbeheersing? Klik dan hier.

Wie zoeken wij
Jíj bent een energieke WO-student in de laatste fase van je master (of al afgestudeerd in de richting van) (Technische) Bedrijfskunde, (Technische) Bestuurskunde, Civiele Techniek of een andere relevante studierichting. Je wordt enthousiast van de projecten die we doen. Je bent scherp, nieuwsgierig, ondernemend en assertief. Je hebt oog voor mensen en kan verbinden. Je kunt je goed zelfstandig redden, maar vraagt om hulp wanneer je dat nodig hebt. Dankzij jouw brede interesse ben je een goede gesprekspartner. Je werkt voor inspirerende klanten aan complexe projecten die vragen om een inhoudelijke en pragmatische benadering.

You matter
Wat ons bijzonder maakt, is de vrijheid om je werk zelf in te richten en datgene te doen waar jij energie uit haalt, met oog voor een goede work-life balance. Natuurlijk krijg je een mooi salaris, een leaseauto en/of een NS business card en ontvang je een laptop en telefoon van de zaak. Je krijgt de unieke kans om binnen no-time door te groeien naar adviseur, met uitstekende begeleiding en interessante trainingsdagen (YOP-programma). Naast hard werken zijn wij een hecht team en vinden we plezier maken net zo belangrijk! We organiseren geregeld teamuitjes, borrels, lezingen en sportactiviteiten.

Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten over AT Osborne of over deze functie? Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Matté Egging. Als je in aanmerking wilt komen voor deze functie, kun je je CV en motivatie sturen aan recruitment@atosborne.nl onder vermelding van ‘junior consultant projectbeheersing van infrastructurele projecten’. Neem bij algemene vragen ook gerust contact op via dit mailadres. Sluit deze vacature niet aan op wat jij zoekt? Stuur ons dan jouw CV en motivatie in een open sollicitatie.