BIM/DATA SPECIALIST (JUNIOR)

Werken bij BIM-Connected betekent werken bij een groeiend, gaaf, energiek en vooroplopend bedrijf. Op professionele en eigen wijze werken wij aan een optimale dienstverlening voor onze klanten. Wij werken aan uitdagende digitaliseringsprojecten bij grote publieke en private klanten in de bouw-, infra- en energiesector. Onze expertise helpt hen om bedrijfsprocessen te verbeteren, om meer op basis van feitelijke data te kunnen werken. We helpen om data te structureren en daardoor efficiënter te werken. Data moet vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en herbruikbaar zijn. Data maken wij waardevol, zodat de klant de altijd de juiste informatie ter beschikking heeft. Daarnaast ontwikkelen we een eigen softwareproduct om datasets in de gebouwde omgeving makkelijker en sneller te controleren aan de hand van voorgeschreven regels en het om te zetten naar andere dataformaten.

Functieomschrijving
Wij zoeken:
Een enthousiaste collega (junior) die opereert op het snijvlak van ons domein (bouw, infrastructuur en energie) en informatietechnologie. Je houdt van innovatie en loopt graag voorop met specifieke kennis om de klant zo goed mogelijk te helpen. Je bent geïnteresseerd in datamodellen, programmeer- en/of modelleertalen en/of hebt er al enige ervaring in. Verder zijn BIM, open standaarden, IFC en/of Linked Data voor jou bekend. Daarnaast ben je assertief en kan je goed omgaan met vrijheid en flexibiliteit, want dat is wat wij jou gaan bieden!
Dit is wat je gaat doen:
Mooie en uitdagende projecten waarin digitalisering centraal staat. Samen met je collega(‘s) kom je terecht in de digitalisering/innovatiebranche van een grootschalig bedrijf, waar je helpt bij het beter structureren, analyseren en gebruiken van informatie, in de meeste gevallen over assets. Linked Data, een digitale methode om informatie te structureren en te koppelen, speelt daarbij een grote rol. Je gaat met meerdere rollen in gesprek om het project naar wens uit te voeren en draagvlak te creëren bij de eindgebruikers. Denk aan projectleiders en data-architecten, maar ook aan vakbekwame specialisten. Uw kennis en advies wordt zeer op prijs gesteld gezien de hoge mate van innovatie/vernieuwing. Dit maakt je werk divers en vooral uitdagend! Verder heb je binnen onze organisatie de vrijheid om je interesses, krachten en energizers te ontdekken.

Jouw werkomgeving:
Onze thuisbasis is gelegen in de wijk Strijp-S in Eindhoven. Een plek waar innovatieve bedrijven gevestigd zijn in oude gerenoveerde fabrieksgebouwen. Ons kantoor heeft een informele sfeer waar collega’s in hecht teamverband werken. Het kantoor is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Een of twee dagen per week bij ons op kantoor is wenselijk. De overige dagen heb je de vrijheid om te werken waar je wilt, uiteraard ook in overleg met onze opdrachtgevers. Als BIM/Data engineer werk je gemiddeld voor twee opdrachtgevers per week.

Jouw profiel
Ben jij…
– een energiek persoon met een hbo- of wo-opleiding bouwkunde of civiele techniek, data science, informatica of business IT?
– kennis of interesse in IFC en / of (Linked) datastructuren en architectuur?
– abstracte denker;
– in het bezit van goede communicatieve vaardigheden en een passie om klanten zo optimaal mogelijk te helpen?
Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek!

Ons aanbod
Wat bieden wij jou?
– een aanstelling met uitzicht op een vast contract
– werken in een supergezellig team vol ambitie en passie
– veel flexibiliteit
– goed salaris
– 30 vakantiedagen (en mogelijkheid tot het bijkopen van max. 10 vakantiedagen)
– laptop (en toebehoren indien nodig), telefoon en simkaart
– NS business card
– opleidingsbudget
– winstdeling
– 4 uur p/w (gebaseerd op een full time dienstverband) tijd voor onderzoek en ontwikkeling

Jouw reactie
En, ben je enthousiast?
Voel je vrij om ons te contacten voor vragen, om een koffietje te drinken of te solliciteren. Stuur een mail naar Bob van Thiel – bob.vanthiel@bim-connected.com.