BAM Graduate Programme

Building a sustainable tomorrow
Als trainee bij een multinational werk je aan grootschalige en zichtbare projecten. Bij BAM werk je in teams met specialisten van allerlei verschillende disciplines en draag je bij aan gave projecten die je terugziet in de wereld om je heen. Vanuit het Graduate Programme kun jij terecht bij alle bedrijfsonderdelen van BAM en plan jij zelf welke vier trainee-opdrachten je gedurende twee jaar vervult.

Jouw missie
Onze maatschappij verandert voortdurend en de bebouwde omgeving beweegt daarin mee. Met internet of things, data en virtual reality kan slim worden ingespeeld op, bijvoorbeeld, woonbehoeften. En wat is het effect van zelfrijdende auto’s op de infrastructuur van de nabije toekomst? Daarnaast heeft de enorme vlucht die de technologie de afgelopen jaren nam, innovaties voortgebracht die uitstekend toepasbaar zijn in het bouwproces: robotisering, 3D-printers, drones. Nieuwe contractvormen vragen om een meer klantgerichte aanpak met de eindgebruiker en de omgeving als uitgangspunt. Ontwikkelingen in de circulaire economie motiveren om voor elke vraag een duurzame oplossing te bieden. Denken in mogelijkheden brengt onze samenleving verder. BAM heeft de ambitie voorop te lopen bij deze vernieuwingen. Jij ook?

Voeten in de klei tot strak in pak
Het BAM Graduate Programme biedt jou de kans om gedurende twee jaar ieder half jaar een andere functie uit te oefenen. Welke vier functies dat zijn bepaal jíj. Als trainee kun je aan de slag binnen iedere werkmaatschappij en afdeling binnen BAM en wissel je operationele en strategische opdrachten af. Zo werk je het ene half jaar mee aan een gaaf project en denk je het volgende half jaar mee op het hoofdkantoor over de implementatie van een nieuwe strategie. En wil je graag naar het buitenland? Ook dat is mogelijk! BAM werkt in west Europa aan indrukwekkende projecten. Tijdens het BAM Graduate Programme leer je dus niet alleen de organisatie goed kennen, maar ook jouw eigen ambities en voorkeuren.

Ontdek waar jouw talenten liggen
Gedurende het BAM Graduate Programme word je begeleid door een mentor, een ervaren directeur of lid van het managementteam, die jou uitdaagt om je grenzen te verleggen en het beste uit jezelf te halen. Daarnaast begeleidt de Talent Manager jou tijdens én na het Graduate Programme. Ook word je gekoppeld aan een andere trainee – jouw buddy – die zijn of haar ervaringen met jou deelt.

Als BAM-trainee bouw je vanaf dag één aan jouw netwerk. Je neemt deel aan een traineeweekend, intervisiebijeenkomsten, terugkomdagen met oud-trainees en werkt samen ieder jaar intensief aan een actuele business case. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling in De Droomfabriek en in samenkomsten tijdens de TOPdagen (trainee ontwikkel programma dagen).

Het BAM Graduate Programme geeft jou de ruimte om lef te tonen, nieuwe dingen uit te proberen en fouten te maken.

Wat kun je van ons verwachten?
Naast de focus op jouw persoonlijke ontwikkeling, onze open bedrijfscultuur, een netwerk van gedreven collega’s, ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, en goede doorgroeimogelijkheden, bieden wij jou een marktconform salaris en een leaseauto. Uiteraard krijg je ook een laptop en smartphone. Voor alle jonge BAM medewerkers is er Young BAM. Young BAM organiseert diverse activiteiten om je netwerk te vergroten en andere jonge collega’s te leren kennen. Denk hierbij aan projectbezoeken en borrels.

Werken bij een multinational, aan grootschalige, zichtbare projecten
Bij BAM werk je in teams met collega’s van allerlei verschillende disciplines en draag je bij aan gave projecten die je terugziet in de wereld om je heen. Wie kent niet de groen-oranje bouwkeet? BAM biedt jou een diverse werkomgeving. Als trainee bij BAM ben je verzekerd van een mooie uitdaging in een unieke organisatie:

– BAM is actief in alle fases van een project, van ontwerp tot onderhoud. Onze projecten vind je overal in de samenleving terug. Ook als trainee draag je bij aan de totstandkoming van gebouwen en infrastructurele werken die een maatschappelijke functie vervullen;
– BAM behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa.
– Onze organisatie transformeert zich naar een serviceorganisatie: we hebben de ambitie om best in class te zijn. We verplaatsen ons in de wensen van de klant en werken met de nieuwste technologieën.
– Omdat we een divers pakket aan diensten aanbieden doe je in de breedte ervaring op. Dit biedt goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

En vervolgens, na twee jaar?
Na het BAM Graduate Programme van twee jaar besef je in welk razend tempo je de organisatie en jouw collega’s hebt leren kennen. Je bent een belangrijke schakel binnen de organisatie vanwege jouw ervaring op multidisciplinaire en integrale projecten. Met deze brede basis ben je klaar om de werkvelden van BAM verder te ontdekken en je te ontwikkelen in de richting die jouw voorkeur geniet. Deze keuze maak je aan de hand van jouw eigen ervaringen, waarbij je wordt ondersteund door jouw mentor en de Talent Manager. Een van de voordelen van werken bij een grote organisatie als BAM is dat er volop mogelijkheden zijn om door te groeien. Als trainee kun je, afhankelijk van je interesse, uitstromen binnen alle werkvelden. Jouw voorgangers gingen bijvoorbeeld aan de slag als Tenderstrateeg, Projectontwikkelaar of Contractmanager.

Het recruitment proces
Ben jij enthousiast geworden? Klik hier door naar de vacature om meer te lezen en te solliciteren:
https://bamcareers.com/nl/jobs/bam-graduate-programme-4320/

Ben je benieuwd naar meer? Lees hier wat onze trainees Wessel en Heleen te vertellen hebben over het BAM Graduate Programme:
https://bamcareers.com/nl/stories/bam-graduate-programme/

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Daniëlle van de Kleut, Campus Recruiter, via danielle.vande.kleut@bam.com of 06-25 67 74 92