Afstudeerstage / onderzoek bij Urban Reality: hét financiële adviesbureau voor gebiedsontwikkeling

Wat zie jij als je kijkt naar de wereld van gebiedsontwikkeling? Zie je net als wij de mogelijkheden? Heb je de drive en het lef om samen met een jong en vernieuwend adviesbureau die wereld te verbeteren? Dan ontmoeten we je graag!

Eigenwijze wereldverbeteraars
Urban Reality is een financieel adviesbureau voor gebiedsontwikkelingen. Wij zijn 10 jaar geleden gestart en willen naast het verbeteren van de wereld (van gebiedsontwikkeling) ook gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties bewust maken van effectieve gebiedsontwikkeling. We helpen hen met het maken verstandige keuzes. Wij zetten onze deskundigheid in om een financieel-economisch advies te bieden op het scherpst van de snede. UR is altijd bezig het vakgebied te professionaliseren. Dat doen we door kennis te delen. Hiervoor ontwikkelen wij o.a. modellen die we gratis aanbieden.

Ruimte voor aanstormend talent
UR is een ambitieuze club met ruimte voor ontwikkeling. We bespreken elkaars persoonlijke ontwikkelplannen en helpen elkaar. Als werken, leren en groeien je aanspreekt. En jij bent ondernemend, hebt analytisch vermogen en lef en ook een tikkeltje eigenwijs dan is UR de plek voor jou. We dragen graag bij aan een goede opleiding van studenten in ons vakgebied. Daarom is er ruimte voor een afstudeerder vanuit een relevante afstudeerrichting. Je krijgt een vaste afstudeerbegeleider en daarnaast stellen we je ons netwerk en faciliteiten beschikbaar om jouw onderzoek zo goed mogelijk te laten slagen!

Wat wil je onderzoeken?
De wereld van gebiedsontwikkeling wordt steeds complexer. Daarom werken we graag samen met afstudeerders om deze wereld te blijven begrijpen. Wij denken aan de volgende richtingen voor mogelijke onderzoeksvragen:

– Duurzaamheid
Wat is een duurzame gebiedsontwikkeling en wat betekent dat financieel?
– Moet een gemeente wel of geen grond aankopen voor gebiedsontwikkeling?
De afweging wel of geen grond aankopen wordt vaak vanuit een winstoogmerk gedaan of vanuit de wens om een grotere invloed te hebben. Maar in hoeverre is dat logisch en goed?
– Hoe lossen we de woningnood op?
Waar kan het beste bijgebouwd worden? Hoe zorgen we ervoor dat gemeentes processen sneller kunnen doorlopen?
– Hoe komen we tot een goede uitvoering van de omgevingsvisie?
Meerdere gemeenten hebben een omgevingsvisie opgesteld of zijn hiermee bezig. Op welke wijze kunnen wij bijdragen aan een goede afweging van deze ambitie en de realisatie hiervan?

Maar heb je andere ideeën voel je vrij om deze tegen ons aan te houden?

Wat bieden wij
Uitdagende en interessante projecten om aan te werken. Een plek om je kennis en ervaring sterk te laten toenemen en jezelf verder te ontwikkelen. Een leuk jong en dynamisch team van collega’s om mee samen te werken in een informele sfeer. Wil je even ontspannen, gooi dan eens een pijltje in ons dartbord.

Enthousiast geworden?
We ontmoeten je graag. Stuur je CV en korte toelichting/motivatie voor je afstudeeronderzoek naar info@urbanreality.nl en we nemen contact met je op!
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Mark Bouman, 06-525 98 030. Met andere vragen kan je contact opnemen met Sacha van Hout 06-189 08 171.