Projectingenieur (internationaal) contractmanagement

Vacature Breda

Ben jij in staat om complexe en integrale (internationale) projecten in de gebouwde omgeving te structureren en te begeleiden?

In de functie van projectingenieur (internationaal) contractmanagement heb je een spilfunctie in projectteams tijdens de voorbereiding en realisatie van complexe en integrale (internationale) opgaven in binnen- en buitenstedelijke gebieden. Je zorgt voor het ophalen, vertalen en bewaken van alle contractuele belangen die nodig zijn voor de realisatie van het werk en het behalen van de projectdoelstellingen van de opdrachtgever. De focus ligt daarbij op Nederlandse Design & Build contracten op basis van de UAV-gc en internationale contracten op basis van FIDIC. Dit betekent dat je betrokken bent bij projecten van de initiatief fase tot en met de realisatiefase, in de werkvelden contractmanagement, procesmanagement en projectmanagement. Specifieke thema’s die van groot belang zijn binnen onze afdeling zijn Energietransitie en BIM. Daarnaast denk en werk je mee aan de ontwikkeling en uitbreiding van onze positie in de regio en van onze internationale activiteiten.

De groep Ketensamenwerking Contractmanagement valt binnen de PMC (product-marktcombinatie) Gebiedsontwikkeling binnen de sector Gebouwde omgeving. Voorbeeldprojecten waar we aan werken zijn Maasvlakte Plaza en de latere uitbreidingen daarop (Zuid en Noord). Daarnaast werken wij binnen multidisciplinaire projectteams mee aan parkeergarages, viaducten, wegen, tunnels, gebouwen, havens en scheepvaartwegen. Enkele voorbeeldprojecten zijn Nieuwe Verbinding N69, Gunvor Jetty 3, Biobased composiet fietsbrug Ritsumasyl en Sumbuya Irrigation Project (Sierra Leone). Onze groep is werkzaam in alle fasen van het bouwproces (van initiatief tot en met de realisatie). Daarnaast willen wij de komende jaren onze kennis op het gebied van FIDIC contracten vergroten en onze internationale activiteiten verder uitbreiden. Je standplaats is Breda.

Wat wij vragen

 • een afgeronde universitaire opleiding in civiele techniek of aanverwant vakgebied;
 • affiniteit met het ingenieursvak en technische inhoud van projecten;
 • ambitie om in het buitenland te werken;
 • nauwgezet en gedreven om kwaliteit te leveren;
 • je bent vloeiend in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
 • ondernemende instelling gericht op het zoeken naar marktkansen en samenwerkingspartners.

 
Wat wij bieden

 • meewerken in veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • deel uitmaken van een groep jonge enthousiaste professionals;
 • ruimte en vertrouwen om jou te laten doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid om te ontwikkelen als specialist, projectmanager,
 • contractmanager of leidinggevende;
 • werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.
 •  
  Wie wij zijn

  Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

  Reageren?

  Heb jij belangstelling voor deze functie of in een uitdagende en leerrijke afstudeeropdracht op het gebied van contractmanagement, solliciteer dan direct online of neem direct contact met ons op. Voor nadere inlichtingen over deze vacature of mogelijke afstudeeropdrachten kun je contact opnemen met de heer ir. R.A.J. (Rob) Rijnen, adviseur (internationaal) contractmanagement, telefoon 06 13 48 76 59. LinkedIn: Rob Rijnen. Vacaturenummer NL00255.

  Ben jij wie wij zoeken?
  SOLLICITEER DIRECT