OTL modelleur aanleg onderhoud en assetmanagement BIM

Functieomschrijving
Zorg jij ervoor dat de OTL bij Rijkswaterstaat continu aansluit bij de Informatiebehoefte van de Organisatie?

Rijkswaterstaat maakt de omslag naar inwinning van de areaalgegevens conform BIM. En jij kan daar een bijdrage aan leveren. Want onder jouw regie wordt de OTL ontwikkeld en toegepast bij de verschillende projecten naar volle tevredenheid van de klant.
Binnen het Bouw Informatie Model programma wordt de objecttypenbibliotheek (OTL) van Rijkswaterstaat ontwikkelt en beheert. De OTL is het informatiemodel van RWS met generieke en eenduidige beschrijving van de RWS-netwerken en areaal, inclusief de functies, eisen en constraints (Systems Engineering) en informatiebehoefte over het areaal.

De OTL gaat uit van het principe ‘eenmalig vastleggen meervoudig gebruik’. Het is het kennissysteem dat informatie over objecten ontsluit. Alles wat we aan informatie willen weten over een object is vastgelegd in de OTL. De OTL zorgt ervoor dat iedereen binnen een project dezelfde definities gebruikt als het over objecten gaat. Niet eenmalig, maar altijd en gedurende de hele levenscyclus van het bouwwerk.

De OTL zorgt ervoor dat, als we het over een brug hebben, alle partijen dezelfde definitie hanteren en dat ook duidelijk is welke soorten brug we onderscheiden en welke eigenschappen elke soort brug heeft.

Als OTL modelleur van Rijkswaterstaat ben je gesprekspartner van de functioneel beheerder en weet je eisen en wensen van de gebruiker te vertalen naar adviezen en ontwerpen vanuit de OTL architectuur en de ontwikkeling naar een verder gebruik van standaarden, zoals OWL en basisregistraties vorm te geven. Tevens ben je instaat om te adviseren en ondersteunen bij het implementeren en modelleren van innovatie en ontwikkel aanvragen in de OTL. Hiervoor heb je kennis van de verschillende modelleertechnieken en ben je in staat om het principe van “seperation of concerns” toe te passen. Affiniteit met de netwerken van Rijkswaterstaat is hierbij een pré.

Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor de afstemming over toepassing van de OTL binnen projecten, het verkrijgen van draagvlak voor voorgestelde verbeteringen op dit vlak en de doorvoering van deze verbeteringen binnen de OTL voor een volgende release.

Contactgegevens
Meer informatie over deze vacature
Maaike Beerepoot Programmanager Programma BIM, 0615359552

Wil je een praatje maken met een CME alumni over de werkzaamheden binnen deze vacature? Neem dan contact op met Jakko Heinen, 0653339382